Wat?

Wat Valicon zoal kan

Valicon is gespecialiseerd in alles wat in staal, aluminium en inox gemaakt kan worden. Wij hebben alles in huis om uw project van ontwerpfase tot afgewerkt product in eigen beheer af te werken. Hieronder vindt u diverse categorieën van zaken die wij frequent uitvoeren. Naast de productie (zagen, boren, plooien, lassen, assembleren en behandelen) kunnen wij u ook met het plaatsen/ monteren van de constructies van dienst zijn..

Trappen en platformen uit staal of inox.


Wat het maken van trappen betreft, zijn wij van alle markten thuis. Wij maken zowel industriële "budget"-trappen, als hedendaagse "design"-trappen. Daarnaast hebben wij ook een jarenlange ervaring in het maken van brandtrappen en -ladders voor buiten. Bij de productie van een trap zijn er verschillende stappen die gevolgd worden. Er wordt een nauwkeurige opmeting uitgevoerd, daarna wordt de trap volledig in 3D uitgetekend rekening houdend met de specifieke wensen van de klant. Na goedkeuring van deze tekening wordt een constructieplan opgemaakt en het materiaal besteld. Tot slot wordt de trap vakkundig gemaakt in ons werkhuis en op de werf geplaatst.

Trapleuningen


Trappen dienen in functie van de veiligheid vaak voorzien te zijn van een leuning aan de open kant of een handgreep aan de kant van de muur. Met beide uitvoeringen hebben wij uitgebreide ervaring in huis. Bij de uitvoering van deze zaken worden alle stukken, voordat ze definitief afgewerkt worden, geplaatst op de werf en worden kleine aanpassingen aangeduid. Na het aanpassen van de stukken en het behandelen ervan in ons werkhuis zijn wij bij de definitieve plaatsing altijd zeker van een perfecte uitvoering.

Afsluitingen & Poorten


Voor de begrenzing van een buitenruimte of een bergplaats kan het nodig zijn een afsluiting te plaatsen. Dit kan gecombineerd worden met een deur of een poort, al dan niet geautomatiseerd en voorzien van de nodige sloten, vastzettingen, klinken, etc. Ook bij het maken en plaatsen van deze zaken weten wij ons mannetje te staan.

Borstweringen


Bij borstweringen primeren altijd de vereisten die gesteld worden inzake veiligheid en stabiliteit. Bij Valicon stellen wij ons daarom altijd tot doel voor elke situatie de meest veilige uitvoering te bekomen. Wij zetten echter een stap verder door onze producten daarenboven altijd te toetsen aan esthetische waarden. Daarbij is de mate waarin de balustraden verenigbaar zijn met het uitzicht van het totaalconcept van het gebouw de belangrijkste parameter. Wij bieden balustraden aan in staal, aluminium, inox en glas. Elk van deze uitvoeringen heeft zijn eigen sterktes en uitdagingen. Wij bieden daarom graag onze ondersteuning aan bij het uitwerken en detailleren van uw balustrade.

Balkons


Wij kunnen uw gebouw voorzien van volledig zelfdragende balkons, al dan niet opgehangen aan de draagstructuur van het gebouw of ondersteund door een eigen kolommenstructuur. Deze balkons kunnen uiteraard door ons ook uitgerust worden met een bijpassende balustrade.

Metaalbehandeling

Stralen

Als voorbereiding van de te behandelen stalen onderdelen wordt gekozen voor een mechanische reiniging.
Door middel van perslucht wordt het straalmiddel aan hoge snelheid geprojecteerd op het oppervlak.
Het straalmiddel is scherpkantig waardoor het oppervlak diep gereinigd wordt tot alle walshuid, roest of oude verflagen volledig verwijderd zijn.

Metalliseren

Metalliseren beschermt stalen constructies in open lucht en tegen corrosie. Bij dit proces wordt een laag zink of een legering zink-aluminium aangebracht op een vooraf gestraald, stalen oppervlak. De zinkdraad wordt gesmolten ter hoogte van het vlamspuitpistool en vervolgens met behulp van perslucht op de te beschermen constructies aangebracht. De gesmolten zink verhardt onmiddellijk na contact met het te behandelen oppervlak.

Lakken

Door middel van ene elektrostatisch pistool worden poeders opgeladen en verspoten op het metaaloppervlak.
De poederdeeltjes zijn geladen waardoor men het poeder ziet openspreiden en zelfs aan de achterzijde van het werkstuk ziet hechten. De lading blijft op het poederdeeltje en wordt naar het metaal toegetrokken. Aan het oppervlak van het metaal is er een positieve kant ontstaan die de negatieve deeltjes aan het poeder ‘vasthoudt’. De negatieve electronen in de lucht vloeien via de aarding weg.
Vervolgens wordt het werktstuk in de oven gehangen om het poeder onder 180°-200° te laten smelten en de nodige eigenschappen te laten bekomen.